Ochrana osobních údajů

Vlastivědné muzeum ve Slaném, příspěvková organizace, je provozovatel a správce obsahu na internetových stránkách www.muzeumslany.cz. Pro poskytování našich služeb a provoz uvedených webových stránek zpracováváme některé osobní údaje.

Zásady zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 O ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“).

A.  Zpracování osobních údajů z kontaktních formulářů

Pokud poptáváte naše produkty či služby nebo informace o nich, budeme pracovat s vašimi údaji, které nám sdělíte prostřednictvím kontaktního (poptávkového) formuláře. Jsou to:

  • Jméno a příjmení
  • E-mailová adresa
  • Poštovní adresa a telefonní číslo
  • Informace o předmětu vaší poptávky

Z jakého důvodu

Kontaktujeme vás přes ně pro další postup ve věci poskytování produktů a služeb.

Na základě jakého právního důvodu

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat

Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše data budeme zpracovávat nejdéle po dobu 48 měsíců od naší poslední komunikace.

B.  Zpracování osobních údajů v případě uzavření smlouvy

Pokud se stanete našimi zákazníky na základě písemné či ústní smlouvy o koupi nebo poskytnutí služeb, budeme pracovat s údaji, které nám poskytnete. Jsou to:

  • Jméno a příjmení
  • E-mailová adresa
  • Poštovní adresa a telefonní číslo
  • Informace o předmětu uzavření smlouvy
  • Informace o vašich preferencích ohledně naší nabídky
  • Fakturační a obdobné údaje nutné k uzavření smlouvy
  • Jiné údaje nutné k plnění smlouvy

Z jakého důvodu

Osobní údaje potřebujeme zpracovat, abychom splnili naši smlouvu – dodali vám zboží nebo služby. Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ve věci reklamace nebo vašich dotazů.

Osobní údaje budeme dále zpracovávat pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (zejména pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

Na základě jakého právního důvodu

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

V případě uzavření smlouvy o dodání zboží nebo služeb budeme vaše data zpracovávat po dobu plnění naší služby a poté nejdéle 15 let od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží.

C.  Newslettery (obchodní sdělení)

Pokud jste náš zákazník a nezakázali jste nám to při nákupu produktů nebo při uzavření smlouvy o poskytování služeb, použijeme vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek.

Na základě jakého právního důvodu

Dle oprávněného zájmu provozovatele na poskytování přímého marketingu. Umožňuje to ustanovení § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., O některých službách informační společnosti, pokud jste nám to při nákupu nezakázali.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Nejdéle 10 let od vašeho posledního nákupu nebo čerpání služeb. Z rozesílky se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím e-mailu nebo nás kontaktujte na muzeum@muzeumslany.cz.

Kdo se k údajům dostane

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s provozem našeho webu. Jsou to:

  • Poskytovatel technické podpory: Jan Renner, fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku, se sídlem Kurzova 2222/16, 155 00, Praha 5 – Stodůlky, e-mail: jan.renner@gmail.com
  • Poskytovatel e-mailingové služby: ECOMAIL.CZ, s.r.o., se sídlem Na Zderaze 1275/15, 120 00 Praha 2, e-mail: support@ecomail.cz

Mimo výše uvedených zpracovatelů poskytneme osobní údaje třetím osobám pouze pokud to vyžaduje zákon nebo v reakci na zákonné požadavky orgánů veřejné moci či na vyžádání soudu v soudních sporech.

Osobní údaje zpracováváme pouze na území Evropské unie.

Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek ukládají do vašeho zařízení. Soubory cookies se při každé další návštěvě posílají zpět na webový server, který je rozpozná.

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují zapamatování dat při navigaci mezi webovými stránkami či uložení vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele.

Cookies lze rozdělit do následujících kategorií:

  • Nezbytné cookies – jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.
  • Analytické cookies – umožňují nám rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto cookies ukládáme pouze s vaším předchozím souhlasem.
  • Reklamní cookies – používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto cookies ukládáme pouze s vaším předchozím souhlasem.

Souhlas s ukládáním může být vyjádřen prostřednictvím cookie lišty. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

Na webových stránkách používáme následující cookies:

Název Expirace Účel Kategorie
fonts_loaded 3 měsíce Kešování souborů písem Nezbytné
wpx_device_# 1 rok Slouží k identifikaci zařízení pro statistické účely Analytické
_ga 2 roky Registruje jedinečné ID, které se používá pro generování statistických dat o tom, jak uživatel webovou stránku využívá Analytické
_ga_# 2 roky Registruje jedinečné ID, které se používá pro generování statistických dat o tom, jak uživatel webovou stránku využívá Analytické
_gat_# 1 minuta Používá se systémem Google Analytics pro regulaci rychlosti zadávání požadavků Analytické
_gid 1 den Ukládá unikátní ID každé stránky, kterou uživatel navštívil, pro generování statistických dat o tom, jak uživatel web využívá Analytické
#collect Relace Využívá Google Analytics pro posílání dat o chování návštěvníka na webu Analytické
UUID# Relace Ukládá data o jazykové verzi prohlížeče pro vložení správné jazykové verze videí YouTube Nezbytné
VISITOR_INFO1_LIVE 179 dnů Ukládá data s odhadem rychlosti připojení za účelem určení kvality videí na stránkách s vloženým videem YouTube Nezbytné
YSC Relace Registruje jedinečné ID, které uchovává statistiky o tom, jaké videozáznamy od YouTube uživatel viděl Analytické
wordpress_test_cookie Relace Testovací cookie Nezbytné

Shromážděné cookies soubory mohou dále zpracovávat služby YouTube a Google Analytics, provozované společností Google Inc., se sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Opatření k ochraně osobních údajů

Používáme bezpečný informační systém, který poskytuje osobním údajům zabezpečení odpovídající stavu techniky, nákladům, povaze, rozsahu a účelům zpracování. Všichni zaměstnanci i smluvní zpracovatelé, kteří mají přístup k osobním údajům, jsou zavázáni mlčenlivostí a musí respektovat bezpečnostní zásady.

V naší organizaci nemáme jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů. V naší organizaci nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.

Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte nás na e-mailové adrese muzeum@muzeumslany.cz nebo na telefonním čísle +420 725 918 622.

Vaše práva ve věci osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás s žádostí o informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, požadovat omezení zpracování, požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost.

Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

Tyto zásady ochrany osobních údajů jsou účinné od 10. října 2022.